Marijke Reer

Ik ben in Apeldoorn geboren en heb in mijn leven op vele plaatsen gewoond. Door vaak te verhuizen werd ik gedwongen om me aan te passen, een plek te vinden in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Dat lukte goed en ik heb er profijt van. Ik kan snel schakelen, heb een antenne voor gemoedstoestanden en kan me goed in anderen verplaatsen.

Na mijn middelbare school heb ik een aantal jaren Psychologie gestudeerd. Mensen boeien mij, ik ben nieuwsgierig naar wat hen beweegt, waarom ze zus of zo doen. Toch stopte ik met de studie, omdat de hulpverlening mij niet trok en een wetenschappelijke carrière zag ik niet zitten. 

Ik was altijd al aan het tekenen, mooie letters maken. Dus waarom daar niet iets mee? Uiteindelijk heb ik gekozen voor de kunstacademie, om grafische vormgeving te studeren.

Een paar jaar geleden ontmoette ik iemand bij de Printerette. Diegene had afschuwelijk groen papier gebruikt voor een flyer voor haar trainingsbureau. We raakten aan de praat en ik zou onder andere de flyer opnieuw vormgeven. Ook ging ik mee naar assessments voor mediators in opleiding en speelde een aantal keren als trainingsacteur. Wat was dat gaaf! Dat smaakte naar meer. Ik volgde een tweedaagse opleiding tot trainingsacteur bij mediation (Mediation College Alkmaar) en in 2016 heb ik de opleiding tot trainingsacteur bij Hebbes Academie van Arianda Schepens gevolgd. En… hiernaast heb ik ook een vakopleiding tot stemacteur in mijn pocket.
Geweldig om op communicatief gebied zowel visueel als (non)verbaal bezig te zijn.

Als trainingsacteur zet ik diverse rollen neer binnen leersituaties, denk aan rollenspellen en assessments; daarbij ben ik dienstbaar aan de trainer. Deelnemers krijgen van mij feedback waar ze verder mee kunnen, een eyeopener om mee te nemen naar de 'werkelijke' situatie.

Humor vind ik erg belangrijk en zal dit ook gebruiken om bijvoorbeeld het ijs te breken.

In mijn vrije tijd mag ik graag sporten (hardlopen) en muziek maken (altsaxofoon).