Jacqueline Heygele
Jacqueline Heygele

Durf te doen, en verbaas jezelf!

Als trainingsacteur help ik jou -als cursist- om nieuw, ander (communicatief) gedrag uit te proberen in een veilige omgeving. Om te voelen wat dat voor je doet en te ontdekken dat er meer in jou zit (en om daar alvast een beetje aan te wennen....).

Ik help de trainer/docent om krachtige oefening te kunnen bieden aan de deelnemers van een training of opleiding. Om de doelen van de scholing op actieve en effectieve wijze te bereiken.

Als acteur stel ik me dienstbaar op zowel voor de docent/trainer met wie ik graag de leerdoelen, theorie en modellen goed afstem van te voren; als ook voor de cursisten, die mij hun eigen casus mogen influisteren om mee te oefenen. Ik luister zorgvuldig. Ik leef me in in de cursist en in de "rol" die van me gevraagd wordt.
Trainer en cursist mogen aan de schuifjes "mijn mengpaneeltje" schuiven. Iets meer verdrietig? Boziger? Samen maken we elke oefening tot een succces!

Acteerervaring: conflicthantering, motiverende gespreksvoering, (para)medische communicatievaardigheden (bijvoorbeeld slecht nieuws, gerust stellen, onverklaarde lichamelijke klachten, psychische problemen).

Wat trainers en cursisten mij teruggaven: geloofwaardig tegenspel, precies aansluitend bij de vraag/ het leerdoel. Men vond dat ik het op een veilige, ontspannen manier deed, waardoor hun schroom verdween. Mijn feedback werd als inzichtgevend en toepasbaar ervaren.

Opleidingen (voordat ik de opleiding tot trainingsacteur volgde in 2017): Psychologie (Radbouduniversiteit, voltooid in 1993), HBO Opleidingskunde, training en human development (Hoge School Arhem  en Nijmegen, voltooid in 2011). Ik ben geruime tijd werkzaam geweest in de GGZ en tot op heden werk ik als gedragswetenschappelijk docent aan de Huisartsopleiding.